Seguiment de la situació a Buenaventura - Continuen els actes de repressió violenta contra els manifestants del Paro Cívico

Seguiment de la situació a Buenaventura - Continuen els actes de repressió violenta contra els manifestants del Paro Cívico

Des de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, reiterem i emfatitzem el nostre ferm rebuig a les accions de repressió violenta que se segueixen duent a terme en el marc del Paro Cívico iniciat a Buenaventura el 16 de maig.

Mitjançant informacions rebudes de les entitats organitzadores del Paro i per altres mitjans de comunicació, hem tingut coneixement de fets preocupants relacionats amb l'ús de gasos lacrimògens i altres pràctiques de repressió violenta utilitzades per l’ESMAD i per la policia contra manifestants i vianants. S'ha reportat el cas de 9 ferits per arma de foc, tant participants de la protesta com altres persones que transitaven per la zona en aquell moment. Aquestes mesures excessives de repressió, que atempten directament contra la llibertat d'expressió i manifestació dels ciutadans de Buenaventura, han afectat també a menors d'edat, persones d’edat avançada i persones amb discapacitat, a més de manifestants pacífics en exercici del seu dret de protesta.

Les entitats membres de la Taula per Colòmbia denuncien aquestes mesures i exigeixen a l'Estat que cessin aquestes pràctiques violentes i que avancin en les negociacions que permetin un desenvolupament socioeconòmic just, equitatiu i sostenible a Buenaventura. Així mateix, tal com vam expressar en el comunicat conjunt emès el passat 25 de maig amb OIDHACO, sol·licitem que es prenguin totes les mesures necessàries per garantir un clima de seguretat i protecció tant en les zones de protesta pacífica com en el marc d'actuació de defensors i defensores de drets humans, líders socials i reclamants de terres i els seus familiars a tot el territori colombià.

 

DESCARREGUEU EL DOCUMENT AQUÍ

DESCARREGUEU EL COMUNICAT CONJUNT OIDHACO - TAULA PER COLÒMBIA AQUÍ