Visita de representant de comunitats afrocolombianes de Buenaventura

Visita de representant de comunitats afrocolombianes de Buenaventura

Del 14 al 16 de novembre visitarà Barcelona Danelly Estupiñan, representant de les comunitats afrocolombianes de Buenaventura per explicar els impactes que la «marca Barcelona» i l'empresa TCBuen, filial de la catalana Grup TCB, estan tenint sobre la població negra d'aquesta ciutat portuària. Buenaventura, situada al Pacífic colombià, pateix dramàtics índexs de violència vinculats en gran mesura al desenvolupament de la infraestructura portuària.

Danelly Estupiñan és membre del Proceso de Comunidades Negras -PCN- i representant del Comité Interorganizacional de Buenaventura, espai de confluència de les organitzacions socials conformat per: PCN, Comité por la Defensa y Salvación de Buenaventura, Fundación Rostros y Huellas del Sentir Humano, el Servei Jesuïta a Refugiats, FUNDESCODES, Colectivo Juvenil Transformando Mentes, NOMADESC, CEPAC, Comité para la Defensa del Agua y de la Vida i MOVICE.

Danelly Estupiñan va ser una de les investigadores principals de l'Informe del Centro de Memoria Histórica: «Buenaventura, un puerto sin comunidad»

La visita a Barcelona forma part d'una gira europea que realitza juntament amb Víctor Hugo Vidal, membre també de PCN i del Comité Interorganizacional. La gira inclou activitats públiques al Parlament Europeu de Brussel·les i al Fòrum d'Empreses i Drets Humans que organitza Nacions Unides a Ginebra. A Barcelona, a més de reunions institucionals amb el Parlament, Govern i Ajuntament de Barcelona, participarà a l'acte públic: La «marca Barcelona» al món: violacions de drets humans a Colòmbia.